optiek-nouveau-rozenburg-slide-oogzorg-1

Oogzorg

Optometrie bij optiek Nouveau


Bij Optiek Nouveau is oogzorg een erg belangrijk en onderscheidend punt waaraan we veel aandacht besteden. Naast de gewone oogmetingen kunt u bij ons ook terecht voor een optometrisch onderzoek. Dit onderzoek is uitgebreider dan de gebruikelijke oogmeting. Graag vertellen we u wat meer over optometrie.

Optometrie

Binnen ons vakgebied is optometrie een specialisatie in eerstelijns oogzorg. Waar een gewone opticien vooral de sterkte van uw eventuele brillenglazen bepaalt, zijn onze HBO optometristen in staat om verder onderzoek te doen en de gezondheid van uw ogen te beoordelen. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt een advies op maat gegeven, wat kan variëren van een nieuwe bril tot een doorverwijzing naar bijvoorbeeld een oogarts. Mocht behandeling noodzakelijk zijn, dan zal altijd een doorverwijzing volgen. Wij onderhouden al jaren goede relaties met diverse specialisten in de omgeving, waardoor u vaak snel terecht kunt als dat nodig is.


Het onderzoek


Houdt er rekening mee dat tijdens een optometrisch onderzoek uw ogen gedruppeld zullen worden, waardoor uw pupillen verwijden. Dit stelt de optometrist in staat beter in uw ogen te kunnen kijken en een goede meting te verrichten. U kunt hierdoor na het onderzoek wel enkele uren wat minder scherp zien, dus zorg ervoor dat u - als u met de auto komt - een chauffeur hebt voor de terugweg. Omdat uw pupillen wijd openstaan en niet hun regulerende functie zo goed als anders kunnen vervullen, kan het prettig zijn een zonnebril te dragen tegen het licht. De oogdruppels komen misschien onhandig over, maar ze zijn noodzakelijk voor een nauwkeurige meting; zonder druppelen is er een grote kans op onjuiste of vage onderzoeksresultaten. De nadelen wegen dus zeker op tegen de voordelen!

Praktische informatie

Een optometrisch onderzoek neemt vaak ongeveer 45 minuten in beslag. Het onderzoek zelf kost geld, hoeveel u moet betalen is afhankelijk van uw zorgverzekering. Vaak wordt in ieder geval een deel van het bedrag vergoed, maar het is afhankelijk van uw eigen bijdrage, uw type zorgverzekering etc.

Optiek-Nouveau-Rozenburg-afbeelding-oogzorg-1

Extra service: onderzoek aan huis!

Bent u slecht ter been of om een andere reden niet in staat langs te komen bij Optiek Nouveau in Rozenburg? Dan komen we ook graag naar u toe. Optiek Nouveau verzorgt al jarenlang oogonderzoeken aan huis, maar omdat een optometrisch onderzoek uitgebreider is gaat het hier wel om normale oogcontroles. Mocht er iets aan het licht komen dat nadere inspectie noodzakelijk maakt, dan kunnen we altijd samen kijken welke stappen er ondernomen moeten worden.

Uw ogen in goede handen

U kunt uw ogen met een gerust hart overlaten aan het vakkundige en gediplomeerde team van Optiek Nouveau. Heeft u vragen met betrekking tot uw ogen of wilt u graag een keer een (optometrisch) onderzoek laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op!

Neem contact opTop